Riport Szabó Tamással, a Becsület Napja egyik szónokával. PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Sunday, 28 December 2014 10:19
There are no translations available.

Sok helyen megfordult Tamás ahol tagjaink tevékenykedtek.
Ő a legjobb példája annak, hogy nem elég az elért szinten megragadni, mindig előrébb kell törekedni.

 

 

 

-Hol születtél, mivel foglalkoztak a szüleid?
Egy Pest melletti kisvárosba születtem, ott neveltek fel szüleim. Ők jó káderek lettek volna a komcsi rendszerben, egyszerű gyári munkások voltak földműves felmenőkkel. Többször próbálták őket a párttagságra rávenni, de édesapám a bevált szöveggel hárított: ideológiailag nem érezte magát elég érettnek a tagsághoz.
-Iskolák?

A szakiskoláktól a főiskoláig szereztem végzettségeket, ugyanígy többféle szakmában bejártam a betanított munkás beosztástól a felső vezetői szintekig a ranglétrákat. Nekem nem kell a „hétköznapi” munkahelyeken egy-egy napra pózolgatni, hogy bizonyítsam, ismerem a dolgozók búját-baját.

-Mi volt az, ami arra sarkallt, hogy a haza felemelésével kezdj foglalkozni?

A hazaszeretetre nevelésem, az igazságérzetem, a revízió utáni vágyam. Fiatal koromban minden csoport után érdeklődtem, de hamar rá kellett jönnöm, hogy a nemzeti gondolattal komolyan csak a bőrfejűek foglalkoznak. Meghatározó élmény volt közéjük tartozni, felemelő érzés volt tevékenyen részt venni a bűnöző bevándorlók és kisebbségiek elleni munkában. Sorkatonai szolgálatom leteltével azonban azt láttam, hogy bajtársaim nagy részét leültették vagy felfüggesztettekkel kötötték meg kezüket. Lényegében rendvédelmi kérdéssé tettek bennünket. Akkor vetődött fel bennem először, hogy mi lenne, ha elkezdenénk párt-politizálni és idővel mi adnánk a belügyminisztert?

- Szervezetek, amikben részt vettél, tisztség?

Az elsők között léptem a MIÉP-be, a párt színeiben választottak meg Dunakeszin alpolgármesternek. Akkor láttam át intézményi szinten, hogy mennyire rothasztó a demokrácia rendszere. Csurka szalonképessé válása után a Magyar Nemzeti Frontban politizáltam, biztató volt a munka, a párt sikeres programokat szervezett nemzetiszocialista fiatalok aktív részvételével. A JOBBIK a kezdetektől féltékenyen figyelte a pártot, embereivel puccsot is akartak csinálni, a beolvadás helyett azonban csak a párt szakadását tudták előidézni. A szervezés stratégiai kérdéseiben nem tudtunk előrelépni és a magánéletemben is gondjaim akadtak, kis időre vissza kellett vonulnom a politikától. Oda rövid ideig tartó mozgalmi munka után a Nemzeti Forradalmi Párt vezetőjeként tértem vissza. Barátaimmal a Rudolf Hess emlékmenetet szerettük volna megszervezni, az ellenünk elkövetett jogtiprások hatására gondoltuk úgy, hogy felvesszük a kesztyűt és a cionista rezsim elleni harc eszközeként pártot alapítunk.

- Melyik volt ezen tevékenység közül az az élmény, amire visszagondolva erőt kapsz a további munkához.

Magyar fajtám szeretete, és a nemzetünk jövőjéért való aggódás, ami tetteim mozgatórugója. Erőt bajtársaim munkájából és biztatásukból merítek. Szerencsére vannak még páran, akiknek a becsület és a hűség nem csak egy jópofa feliratot jelent, amit a hátukra varrattak.-Mindenki kíváncsi mitől fulladt be a Magyar Hajnal, mi volt az oka az olykor szándékosnak tűnő balfék tevékenységnek?

Az egész demokratikus politikai rendszer ellene volt a Magyar Hajnalnak, ez nagyon megnehezítette a munkát. Ugyanakkor a JOBBIK-ból kivált tagok egy része sem tudta levetkőzni a szalonradikalizmus viselkedési formáit, nem sikerült kellőképp felkészíteni jelöltjeinket, a szakértőink sem voltak hatékonyak. Vagy, mert nem kaptak felhatalmazást a munkához, vagy, mert a szócséplésen kívül nem csináltak semmit. A propagandánk pedig őszintén szólva csapnivaló volt. Az, hogy ebben mennyi volt a szándékos ügynökmunka, talán soha nem tudjuk meg, a demokratikus élet nem ilyen fekete-fehér módon rendeződik el. Azért pár év múlva szétnéznék, hogy kapott-e valaki jutalomállást a cionista rezsimtől...
- Új szervezet?

Jelenleg két néppárt (FIDESZ, JOBBIK) és pár cionista banda akarja alakítani a közéletünket. Nemzeti párt, pláne amelyik a szociális vonalat is képviselné, nincs a porondon. Barátaimmal gondolkodunk, szervezkedünk, idővel újra a fronton leszünk.

- A BH val közösködni nem divatos dolog, sokszor egy egész estét kell eltölteni az értetlenkedők győzködésével, hogy miért is nem vagy a duzzogó sarokban te is. Próbáld összefoglalni miért szimpatizálsz a csapattal?

Röviden: segítenek, ha bajba jutsz, és pofázás helyett dolgoznak. A szervezet kritizálóinak többsége csak a száját jártatja, soha semmiféle érdemi dolgot nem csináltak. Egy időben azt a kérdést tettem fel nekik, hogy rendben, XY vagy a szervezet csúnya rossz és gonosz. Tudtok valakit, aki csak a negyedét teszi meg annak, amit ő vagy ők letettek az asztalra? Na, erre jöttek a csöndes hümmögések...

- Mi volt az első Becsület Napja élményed?

A Hősök Terén állt a fegyelmezett és méltóságteljes emlékező sokaság. Messziről erőt sugárzott és hitet adott, hogy nem vesztünk el, van még mire támaszkodni a cionista rezsim elleni felszabadító harchoz.
- Mit vársz egy Becsület Napjától?

A hagyományos forgatókönyv az alapkövetelmény. Azt is elvárom, hogy azok, akik annak idején elárulták a nemzetet - vagy akik az ő követőiknek vallják ma magukat – azok ne szennyezzék be a megemlékezés méltóságát.

- A 70. évfordulón beszélni igen nagy szó, hogyan készülsz?

Megtisztelve érzem magam a lehetőségtől, megpróbálok megfelelni az elvárásoknak, a felkérést nem érzem könnyű feladatnak – tehát sokat dolgozom a beszédemen.
- Üzenet az olvasóknak?


Legyenek következetesek, soha ne tagadják meg múltjukat és legyenek kitartóak harcukban. A könnyű út a másik oldalon van.

Last Updated on Sunday, 28 December 2014 10:23